Welke soorten containers kun je huren?

In Nederland is het de gewoonste zaak geworden om vanalles te laten thuisbezorgen, van eten, boodschappen tot auto’s. Ook kun je tegenwoordig zeer eenvoudig afvalcontainers online reserveren en bestellen. Deze worden dan op de afgesproken datum en locatie geleverd en ook weer opgehaald. Zo kun je ook een archiefcontainer huren van Renewi. Archiefcontainers zijn speciaal voor vertrouwelijk inhoud, het lijkt een beetje op een vergrote stembus. Papier kan er wel in, maar het kan er niet uit worden gehaald.

Waarom niet alles in het restafval dumpen?

Afhankelijk van het soort container dat je huurt bepaal je een aparte prijs. Voor restafval betaal je aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld een puincontainer. Dit komt omdat bouwpuin door de afvalverwerkers kan worden omgezet tot een nieuw product. Op deze manier wordt het afval hergebruikt en met deze reden betaal je minder. Daarnaast is het ook beter voor het milieu dat het afval gescheiden wordt. Zo wordt het meeste opnieuw gebruikt en de rest op correcte wijze verwerkt.

De voordelen van een container aan huis

Waar een groot deel van de bevolking liever zelf naar de stort op en neer rijdt kiest een steeds grotere groep mensen voor het huren van een container. Op deze manier wordt een groot aantal ritjes naar het gemeentepark bespaard en dit zie je terug in het aantal tankbeurten die maand. Ook kun je een puincontainer al huren vanaf €140,-, wanneer je dit om gaat rekenen naar het huren van een aanhanger, stortkosten en benzine zit je al snel op €140,-. Met die reden hebben wij bij onze laatste klus ook zelf online een container besteld, zeer eenvoudig! Je kunt online je soort container uitkiezen, je betaald met IDeal en hij werd keurig op tijd geleverd.

Verschillende soorten containers

Allereerst heb je de keuze uit verschillende groottes, van 2m2 tot meer dan 20m2, voor elke klus is er wel een geschikte container te vinden. Als particulier kun je op de website van Renewi kiezen uit de volgende containers: bouwcontainer, groencontainer, houtcontainer, puincontainer of een vuilcontainer. Je betaald per categorie een verschillende prijs en hoe groter de container is, des te meer je betaald. Kijk vooraf je een container besteld goed naar het soort afval dat je afvoert. Afhankelijk van het bedrijf waar je een container besteld kunnen extra kosten in rekening worden gebracht wanneer je verkeerde materialen in een container dumpt.