tuin

Een moderne tuin aanleggen

Maak de moderne tuin van je dromen: Een moderne tuin aanleggen hoeft niet moeilijk te zijn, wanneer je de juiste kennis paraat hebt. Heb je altijd al gedroomd van een moderne tuin, waarin alles netjes geordend is, dan is nu de mogelijkheid om je droom waar te maken. Hier volgen een aantal tips die je verder op weg kunnen helpen bij het aanleggen van een moderne tuin.

Terugkerende elementen in een moderne tuin

Er zijn een aantal elementen die terugkeren bij het aanleggen van een moderne tuin. Dit zijn onder andere een strakke vormgeving, een recht lijnenspel en diverse staal- en houtconstructies. Deze zijn over het algemeen robuust en strak. Het strakke uiterlijk kun je ook doorvoeren in de tuinmeubels. Qua tegels wordt er vaak gebruik gemaakt van grote exemplaren. Wil je een vijver in je moderne tuin? Dat kan! Deze wordt veelal afgewerkt met natuursteen.

Moderne beplanting in je tuin

Door bovengenoemde elementen terug te laten keren in je tuin, zorg je voor een prachtige moderne tuin. Maar ook de beplanting in de tuin is belangrijk om een strakke en moderne uitstraling te kunnen waarborgen. Planten worden vaak in grote groepen geplaatst. Blokvormen spelen daar vaak een belangrijke rol in. Er wordt gekozen voor planten die weinig onderhoud nodig hebben.

Kies voor bomen
Ook bomen in de tuin zijn ontzettend populair en dragen bij aan een hippe en trendy tuin. Tegenwoordig is het laten plaatsen van een boom niet zo ingewikkeld. Via websites als bomenbezorgen.nl vind je handige webwinkels en hoveniers waar je gemakkelijk online kunt bestellen en bomen kunt laten bezorgen.

Overige tips voor een moderne tuin

Houd altijd voor ogen dat het bij een moderne tuin om duurzaamheid gaat. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in de materialen van natuursteen en RVS. Uitbundige begroeiing in een moderne tuin is not done! Heb je voldoende materiaal en tips aan de slag te gaan? Bekijk het aanbod in deze webshop en doe inspiratie op voor jouw nieuwe en moderne tuin!

Een huisje voor in de tuin

Wanneer je een mooie grote tuin hebt, dan kan het heel handig zijn om een tuinhuisje in de tuin te hebben staan. Je kunt er veel spullen voor de tuin in opbergen en daarnaast kan het je tuin ook wat extra uitstraling geven.

Zelf bouwen of kant en klaar

Je kunt ervoor kiezen om een kant en klaar tuinhuisje te kopen. Maar het kan ook extra voldoening geven wanneer je een tuinhuisje zelf gaat bouwen. Er zijn kant en klare bouwpakketten beschikbaar waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf het tuinhuisje te ontwerpen. Als je erg handig bent, is dit zeker aan te raden. Bij diverse winkels kun je mooie blokhutten kopen die je tuin voorzien van een natuurlijke uitstraling. Je tuin krijgt daardoor een mooie landelijke uitstraling, zeker wanneer je deze combineert met mooie bloemen en planten.

Een kantoor aan huis

Een tuinhuisje kun je ook prima gebruiken voor een kantoor aan huis. Je kunt er rustig en geconcentreerd werken en je wordt niet afgeleid door allerlei geluiden en stoorzenders. Wanneer je als therapeut werkzaam bent, kun je er in een prettige omgeving gesprekken voeren met je cliënten. Een tuinhuisje kun je ook inzetten als atelier wanneer je erg creatief bent. Heb je plannen om een bed & breakfast te beginnen? Met een wat groter exemplaar van het tuinhuisje kun je er een mooie woon- en slaapruimte van maken. Ga je liever voor ontspanning, dan kun je er natuurlijk ook een sauna of bubbelbad in laten maken.

Diverse mogelijkheden

Er zijn voldoende redenen om op te noemen waarom een tuinhuisje de moeite waard is. Laat je inspireren door de talloze mogelijkheden, bekijk je budget en maak een verrassende keuze!