tuin

De tips voor een aangename tuininrichting

Een tuin is toch wel belangrijk. Het is ook heel mooi om een tuin leuk in te richten. Alleen is dit voor sommige lastig. Waar moet je beginnen en hoe kan je een tuin aangenaam inrichten? In dit artikel lees je er alles over. Een inrichting van een tuin is heel belangrijk, maar ook het onderhoud van je tuin is belangrijk. Zonder enige onderhoud, zal jouw tuin weinig sfeer geven. Ben jij niet zo kwijt in de tuin wereld? Dan is het ideaal om een hovenier uit de omgeving Rijen in te schakelen voor jouw tuin. Zo bloeit jouw tuin het hele jaar door!

Effectiviteit in een kleine tuin

Een kleine tuin moet je effectief indelen. Je hebt dan vaak ook veel schaduw en daarom is het goed om uit te zoeken welke plekken schaduw hebben en waar je mogelijk zon hebt. Hier kan je rekening mee houden wanneer je überhaupt een tuin indeelt. Prop vooral een kleine tuin niet te vol. Een tafel met stoelen is altijd wel handig. Neem dan een kleine tafel. Zo hou je nog wat ruimte over. Kies in een kleine tuin ook voor planten die goed tegen de schaduw kunnen. Hoge planten zijn dan ook leuk. Heb je er plek voor, dan is het ook leuk om er een klein terrasje/veranda in jouw tuin te maken. 

Een inrichting bij een grote tuin

Een grote tuin biedt meer mogelijkheden natuurlijk. In een grote tuin kan je gebruik maken van grotere dingen. Zo is het onder andere leuk om een grote boom of standbeeld neer te zetten. In een grote tuin heb je meer speling en kan je dus ook meer planten en bomen neerzetten. Ook dit geeft weer meer sfeer. Je kan er ook aan denken om een terras te maken met een overkapping of een leuk romantisch hoekje. Heb je nog jongeren kinderen, dan is altijd leuk om voetbal plekje te maken of een plekje waar een glijbaan of trampoline kan staan. Daarnaast zie je in veel grote tuinen ook vijvers. Dit is ook mooi en dit oogt chique.

Een tuininrichting die weinig onderhoud vraagt. 

Houd jij er niet van om jouw vingers groen te maken of heb je weinig tijd? Dan is het handig om een tuin in te richten die weinig onderhoud nodig heeft. Dit is voor jezelf ook alleen maar voordeliger. Kies voor planten die weinig onderhoud hebben en kies voor tafels en stoelen die van goed kwaliteit zijn en goed tegen alle weersomstandigheden zijn. Zo hoef je er ook niet naar om te kijken. Het is ook verstandig om in zo’n tuin niet te veel gras aan te leggen. Misschien zelfs ook wel handig om kunstgras aan te leggen. Dan heb je er helemaal geen omkijk naar.