vlees

Koken met wild vlees van hoge kwaliteit

Waarom zou jij wild vlees kopen? Wild vlees is een verzamelnaam voor vlees dat afkomstig is van wilde dieren. Deze dieren zijn niet gekweekt op een boerderij of een reservaat, maar hebben daadwerkelijk in het bos geleefd. Dat betekent dat het vlees vrij is van allerlei kunstmatig toegevoegde voedingsstoffen. Het vlees is hierdoor van hoge kwaliteit en dat proef je terug in jouw gerechten. Wild vlees heeft namelijk een uniek karakter en is veel smaakvoller. Het vlees voldoet ook aan strenge kwaliteitseisen. Bij wild vlees moet je denken aan hert, eend, haas of vlees van een zwijn.

Waar komt wild vlees vandaan?

Wild vlees kan overal ter wereld worden gejaagd. Natuurlijk kan je het ook gewoon online kopen bij JP Puurvlees. Het wild komt voornamelijk uit een bos vlakbij Nunspeet. Wild vlees is niet biologisch, omdat het dier niet onder een toeziend oog van een boer heeft geleefd. Hierbij worden ook allerlei eisen gesteld die op wild vlees niet van toepassing zijn. Toch hebben de dieren een heerlijk vrij leven gehad. Dankzij deze vrijheid heeft het dier zijn eigen voedsel verzameld. Dit maakt het dat wild vlees mager is. Daardoor bevat het meer eiwit en ijzer, wat zorgt voor de karakteristieke smaak. Het gevogelte komt voornamelijk uit Frankrijk. Voordelen van wild vlees:

  • Wild vlees heeft een vrij leven gehad
  • Het vlees is mager doordat ze hun eigen voedsel verzorgen
  • Het vlees bevat meer eiwit en
  • Wild vlees is veel smaakvoller en heeft een uniek karakter

Wild gevogelte uit Frankrijk

Het wild gevogelte komt uit Frankrijk. Hierbij kan je denken aan wilde eenden en fazanten. Een wilde fazant heeft een aromatische smaak doordat de fazant voornamelijk bessen en kruiden eet uit de natuur. En waar komen die nou meer voor dan in Frankrijk. Fazanten worden na het jagen 12 dagen gerijpt, daardoor heeft het een fijne kruidige wildsmaak. Een wilde eend heeft een gevarieerd menu dat bestaat uit groen voedsel en kleine diertjes uit het water. Dit geeft het vlees een heerlijk malse smaak.

Stoofpotje wild vlees

Doordat wild vlees steeds makkelijker verkrijgbaar is wordt het ook eenvoudiger om te koken met wild vlees. De winter is de ideale gelegenheid om weer eens een stoofpotje op tafel te zetten. Een hertenstoofpot is een goed voorbeeld van een najaarsgerecht. Ook met de feestdagen kan jij lekker uitpakken met een wild stoofpotje. Zo staan er voldoende recepten online om een heerlijk stoofpotje wild te bereiden, maar is het ook een populair gerecht bij restaurants.