Tips voor wanneer je een strak interieur wilt

Als je het over een strak interieur hebt, zullen veel mensen denken aan een modern interieur. Dit is wel vaak zo, maar het hoeft niet zo te zijn. Het is ook mogelijk om het interieur strak te houden met een klassiek interieur of een industrieel interieur. Vast staat dat een strakke interieurindeling zorgt voor rust, frisheid en tijdloosheid. Wil je jouw interieur ook strak inrichten? Wij hebben wat tips voor je.

Ga voor veel strakke lijnen in je huis

De reden waarom strakke interieurs vaak met moderne interieurs worden vergeleken, is omdat een strak interieur vrijwel altijd bestaat uit veel rechte lijnen. Dit is een basisregel voor een strakke inrichting, ook bij Anselm Oome uit Raamsdonksveer. Houdt dit in dat je alleen strakke vierkante en rechthoekige meubels mag wegzetten in je huis? Nee dat hoeft niet. Dit is juist de kunst van het strak inrichten. Je kunt gerust ronde objecten toevoegen aan het interieur. Hierdoor maak je het interieur juist weer speelser, maar bedenk wel dat de algemene aanblik gericht moet zijn op de rechte belijning.

Niet te veel kleuren bij elkaar

De kleurstelling in een strak interieur is ook belangrijk. Nog een kenmerk van een strak interieur is dat je niet teveel verschillende kleuren door elkaar gebruikt. Dit houdt niet in dat je geen kleur kan gebruiken, maar je moet wel consistent zijn en niet veel kleuren door elkaar gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor één of twee basiskleuren en gebruik kleur met kleine details en accessoires. Zwart/wit is de bekendste contrasterende combinatie, maar je kunt ook kiezen uit andere kleuren. In een dergelijk interieur zal bijvoorbeeld een rood bijzettafeltje of vaas erg mooi staan. Zorg altijd dat felle kleuren niet de overhand hebben. 

Mooi lichtinval

Natuurlijk daglicht is het mooiste om je strakke interieur in uit te laten komen. Daarnaast is het ook belangrijk om mooi licht te krijgen in de donkere hoeken in je woning. Dit kan door goede lampen te gebruiken. Tevens is daglicht het meest gezonde licht. Wanneer je voortdurend in een donkere woning bent, is dat minder gezond. Benut daarom alle ramen in jouw woning zoveel mogelijk. Heb je maar weinig ramen in de woonkamer? Reflecterende materialen en vooral het gebruik van veel wit kan de ruimte groter en helderder laten lijken.